2023-11-05
最初幫襯係2016年~最鍾意佢既花膠湯同燉花膠甜品今次呢試左大閘蟹仲趕得切門市抽獎因為太多相會排版方式出抽中左一包小食~~~~yeah趁23號放假叫左啖啖燕窩既全公二人餐因為6両既賣晒轉左5隻5両比我地另外加左支紫薯牛奶雪燕同埋虎堅果奶比姑媽之前都係食開麻辣花膠撈公仔麵,今次蒜味都唔錯,花膠保持一貫水準5両雖然係細隻d~但好多膏一開爆晒膏~仲有最正既白色透明膏🤤🤤食晒d膏三條友密密剝蟹肉食我食左兩隻,姑姐姑媽每人隻半~飲埋個自家製蕃薯薑水無得頂~飲完薑水隔左個幾鐘就3人分埋2碗蜂蜜3.6木瓜燉燕窩真係飽到攬住個肚紫薯我係第朝番工當早餐~果然好濃加埋即食雞胸夠晒飽肚,樽底有好多紫薯肉,堅果奶同埋奶凍燉蛋要再等多日食太飽跟住第二晚繼續唔好比佢停燉湯要左袪濕王牌土伏苓牛大力豬骨燉花膠湯700ml飲落去甘甘地,粉葛幾好食,花膠就唔使講大大塊好黏口。蛋白膠原濃雞湯x5 (4包放冰格想幾是飲就拎出嚟解凍)麻辣杏鮑菇呢個超正,夠辣惹味杏鮑菇索晒d汁,撈埋刀削麵食無得頂。辣汁同麻辣花膠個味唔一樣。蒜蓉雞翼尖蒜蓉味偏甜,唔辣人士啱晒我兩隻都可以。蒸蓉生蠔(呢包就係我抽中架啦)呢包未開因為我唔食,留比姑姐
最鍾意佢既花膠湯同燉花膠甜品
趁23號放假叫左啖啖燕窩既全公二人餐
因為6両既賣晒轉左5隻5両比我地
另外加左支紫薯牛奶雪燕同埋虎堅果奶比姑媽
食晒d膏三條友密密剝蟹肉食
我食左兩隻,姑姐姑媽每人隻半~
飲埋個自家製蕃薯薑水無得頂~
跟住第二晚繼續唔好比佢停
燉湯要左袪濕王牌
土伏苓牛大力豬骨燉花膠湯700ml
飲落去甘甘地,粉葛幾好食,花膠就唔使講大大塊好黏口。
蛋白膠原濃雞湯x5 (4包放冰格想幾是飲就拎出嚟解凍)
麻辣杏鮑菇
蒜蓉雞翼尖
蒜蓉味偏甜,唔辣人士啱晒我兩隻都可以。
蒸蓉生蠔(呢包就係我抽中架啦)
呢包未開因為我唔食,留比姑姐姑媽品嚐,計劃用嚟炒飯,唔好嘥左d汁。
3.6香芋桃膠飲
無紫薯咁杰芋頭幾香,樽底一樣有芋頭肉,海量桃膠。
其中蛋白膠原濃雞湯帶番公司,同事係咁問咩湯話好香。
甜品就係禽晚未食既3.6奶凍&出色既燉蛋,超級豐富。