2022-07-27 1910 views
話說早幾日去完檢查,有人提議來個預演親子遊,於是乎就由荃灣開車到大帽山再經過九曲十三灣路經石崗再睡到一仲條又小天窄既路入去睡到黑白乳牛石,路口停車行幾級樓梯就到。入到去轉右就睡到啲圍柵,入面有好幾隻咩咩羊,同一隻大🐢,🤔龟羊一齊養🤔🤔咩玩法。再行入去就見到個小食亭,🤰🏽雖然腸胃有奶敏感,但來到農場當然不能不試,即管點了個全奶宴農場牛奶🥛、薑汁撞奶及燉奶。不用多講奶同平日喺超市及7-11買的好大分別,厚厚的有奶酥香,喺天氣熱既天熱來杯凍奶都幾爽🤤聽講以前仲有得屋仔奶,但係唔知係咪疫情少左人,無得賣😩😩😩另外個薑汁撞奶,我就十分喜歡,薑味濃,牛奶香滑。而燉奶就比薑汁撞奶更厚滑,甜度剛剛好🫠😇😇😇去到啲荒山野嶺,好似行山咁行山咁,見到小食亭必定來個餐旦面,呢啲香港人叫情義結🍜,荒山野嶺能嘆到一碗就係幸福😍😍。以味覺來評價就好在於佢係出前一丁,點都死唔到😇。

聽講以前仲有得屋仔奶,但係唔知係咪疫情少左人,無得賣😩😩😩