2020-05-19 46 views
太子D出口尼邊比較靜,但係總有啲小店係令人有驚喜~係d出口一轉右,行過兩三個舖位就見到尼個好傳統嘅木門,好有特色~喜相逢主要以手工餃子,湯餃煎餃為主,今次我叫左雲耳椰菜豬肉餃煎餃同埋白菜豬肉湯餃,再加埋每次我見到都會叫嘅醉雞,可能太熱,唔算好有胃口,叫個例牌就岩岩好!醉雞份量合理,而且非常入味,又有酒香,肉亦好滑尼一個係煎餃,皮嘅厚薄好適中,而且入而餡料好豐富,唔會煎過龍,唔會好重油膩感,好好食!湯餃,每一粒都有成隻湯匙咁大,皮好滑,滑到會夾唔實個種,同埋根本唔需要任何調味,好好味呀餃子唔算一樣好難整嘅食物,但係要做到皮薄餡靚就真係好有難度,而且要包到靚,有摺痕,而唔會過厚或者易穿,好有難度,但係尼間做得好好!

醉雞份量合理,而且非常入味,又有酒香,肉亦好滑

2020-05-19
$80 (Dinner)
  • 秘製醉雞
  • 秘製醉雞(例牌)
  • 西洋菜豬肉湯餃