2021-04-10 571 views
呢間經過杜汶澤加持嘅💛💛店兩姊妹涼皮有限公司身處係太子一個唔係好起眼嘅地方,而且2:30先開門,不過呢日weekday下午去到都幾多人排隊買外賣,主打涼皮同其他重慶小食,舖頭外面有少量企位,不過周圍都係啲車房同有好多貨車出入,都係買走食比較好。招牌兩姊妹涼皮今次淨係試咗招牌嘅涼皮,揀咗微辣同走芫茜,同加$6要咗脆豌豆,豌豆份量極多,脆卜卜咁同超級滑溜嘅涼皮好夾。呢度嘅涼皮係我食過嘅涼皮入面最滑捋捋😗😗嘅,滑到好似啫喱咁,我自己都幾鐘意呢種質感👍🏻,醬汁少少辣少少麻,好惹味,食完又唔會覺得好heavy,加埋啲青瓜絲一齊食,夏天食就啱晒。人均消費:$40推介指數(10分為滿分):8分

招牌兩姊妹涼皮

人均消費:$40
推介指數(10分為滿分):8分
2021-04-08
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
  • 招牌兩姊妹涼皮