2025-01-10 228 views
新鮮圍煮抵食4人餐!今日約左老朋友去打邊爐,揀左呢間新餐廳試試,有d難搵,但食過就覺得值!我哋4個大人叫左個4人餐,竟然飽到食唔晒🙈首先有前菜涼拌海蜇兩大碗,味道好足,海蜇好爽口,食得出唔係平時一包包果d,好開胃!之後仲有一大盤象拔蚌刺身拼盤!冇諗過咁大盤…除咗象拔蚌刺身仲有赤貝、帆立貝同埋大蝦, 全部都好新鮮,好肥美!湯底我地加左$198升級做濃厚半隻雞加花膠湯!! 見住佢足料放落去到非常煲!店員建議先人湯再打邊爐, 真心推薦要升級!花膠湯雞尾濃鬱好甜好夠味!每人飲到兩碗湯,好暖!開左個好頭!之後加湯打邊爐,打頭陣有鮮乳龍蝦!平時好少食咁細隻龍蝦, 點知超級鮮甜,肉質實而彈牙,又唔會好大舊要咬好耐,好驚喜!之後仲有手切肥牛、水飼豚梅肉同白鱔片!值得一試佢仲有手打墨丸,非常鮮味彈牙!食到有一粒粒墨魚肉喺入面,非常足料!水魷都好爽,好大份! 仲有絲味肥鵝腸! 響鈴都係打邊爐必備!另外鮮蝦韭菜餃同水餃都好高質皮薄餡靚,而且皮滑唔易散又唔粉,幾好食! 仲有魚腐 鮮菌雜菜腩 粟米拼冰豆腐等等!另外手打檸檬茶都係值得一試真係大大杯!呢個四人餐真係物超所值,同朋友嚟可以慢慢食慢慢傾!大家都食得又飽

我哋4個大人叫左個4人餐,竟然飽到食唔晒🙈
之後仲有一大盤象拔蚌刺身拼盤!

之後仲有手切肥牛、水飼豚梅肉同白鱔片!

另外手打檸檬茶都係值得一試真係大大杯!

呢個四人餐真係物超所值,同朋友嚟可以慢慢食慢慢傾!大家都食得又飽又滿足!