2022-05-29 215 views
好野,今晚又可以去食燒肉。屈左好耐喇,食肉慾望燃燒起黎,滿足感有賴呢間梨滿園韓國料理嘅燒肉放題喇。 餐廳環境裝修模仿韓國小店嘅風格,即係阿豬媽開嗰d,紅色燈罩嘅抽風機,更加帶有韓式情懷。空氣尚算流通,座位好寬敞,坐得都ok。 韓燒放題嘅食物種類都幾多元化,除提供肉類、海鮮類同蔬菜類可以燒之外,仲有熱食可以order,湯飯等,小炒、壽司、煎炸物,可以一邊燒一邊食。海帶湯同泡菜豆腐湯,泡菜湯味道酸辣,鹹味調較得宜,豆腐嫰滑,再加上石鍋滾住咁上菜,溫度絕對保持,實在唔錯。三文魚刺身好靚,油脂分佈平均,厚度尚可,如果厚身d就更加好喇。炒雜菜雖然冇咩特別,但都要食下菜平衡下。Order左d牛板鍵,好驚喜,因為冇諗過呢個價錢可以食到正正牛肉喔。油花均勻,鮮紅顏色証明好靚好新鮮,牛味亦非常香濃,燒緊時都滲出牛肉香味,而肉嘅口感一d都唔韌,牛油香味令我回味。黑豚腩肉,將脂肪層燒到外脆內軟,加埋鹽同黑椒調味(題外話:係岩岩新買嘅黑椒鹽開黎試下🤣),令到豚腩肉滋味感倍增。而豬頸肉,牛舌等等都好食,尤其牛舌,質感厚實,柔嫩脆韌,入口之後一直散發出超強香味,係encore左2次嘅食物海鮮方面有青口,海蝦,帶子

泡菜豆腐湯

海帶湯

三文魚刺身

炒雜菜雖然冇咩特別,但都要食下菜平衡下。

炒雜菜

牛仔骨,牛板鍵

第2輪的牛板鍵

豬腩肉

牛舌及豬頸肉

海鮮方面有青口,海蝦,帶子同魷魚可以燒,我地叫左份帶子,少少麻油胡椒粉調味,鮮味足夠,口感爽嫩清脆。

帶子

飲品選擇對我戒甜嘅人黎講係相對少,只有汽水同啤酒提供,慶幸無糖cola能夠滿足我姐
整體我覺得呢間梨滿園嘅食物好滿意,下次約埋家姐再黎過。
泡菜豆腐湯
海帶湯