2021-12-21 327 views
店內用好多懷舊台灣海報做裝飾,相當有趣。又,我食飯嗰陣店入面都係播五月天。(前)王子麵+百頁豆腐+麻吉燒+鵪𪂹蛋:首先,最主要考慮係:個底係無敵嘅滷水!不愧總店喺台灣,同旅行時食嘅全無分別!於是,揀餸就要揀啲索汁索得最勁嘅,豆腐絕對係首選。麻吉燒係台灣名物一定要。加埋鵪𪂹蛋補protein掂晒。既然係台灣菜,麵底當然選台灣版的公仔麵:王子麵。注意佢份量偏細,如果好似我咁食完九個字之後要做運動就啱啱好,唔係嘅話就考慮加底啦。(後)紅茶仙草豆乳:大大杯,口感溫和順滑,無濃茶嘅嗆感,最憎泡到黑過墨水濃茶底(無錯我講緊港式奶茶,簡直係惡夢)的我表示非常鍾意。配合仙草的清新,更夾,推介!

王子麵+百頁豆腐+麻吉燒+鵪𪂹蛋
(前)王子麵+百頁豆腐+麻吉燒+鵪𪂹蛋:

2021-11-09
$70 (Dinner)
王子麵+百頁豆腐+麻吉燒+鵪𪂹蛋
  • 紅茶仙草豆乳