2017-10-23
最近秋天就嚟嚟到有啲凍凍地所以就揀咗間麻辣火鍋嚟食,一入到去已經聞到陣陣嘅麻辣味道。而且店員嘅服務好細心同充足,每人會有一條圍裙確保唔會俾麻辣油彈到。而且坐得都幾舒服當裝修幾精緻。首先叫咗鴛鴦鍋,個麻辣鍋有好多件麻辣糕同埋有好多辣油,花椒等,好足料,睇到都覺得夠晒味道,而滋補鍋方面就夠清淡所以食到咁上下都可以轉返清少少。首先叫咗手切牛頸心,牛嘅味道非常之濃郁而且非常容易咬,夠曬脂肪,好易入口配埋麻辣嘅味道超夾好惹味。之後仲有西班牙黑毛豬豬肉唔算切得太薄,所以好有口感而且脂肪嘅份量都比較多,所以都幾稔。而且放分量方面都幾多四個人食完全夠。打邊爐又邊少得炸魚皮同響鈴,兩個都係啱啱新鮮炸起所以食落都仲會好熱好脆而且浸一浸麻辣湯辣辣地仲冇咁熱氣,仲會更加吸味,幾正。值得一提嘅係炸魚皮每一件都好大舊而且份量好多食到最尾反而有少少食唔晒。二打邊爐有邊少得海鮮,蝦一上台嗰時仲好生猛見到會郁,所以食落蝦肉非常之新鮮而且好滑鮮味十足。完全唔會有冰鮮味最後就梗係要食返少少菜健康啲所以就叫左生菜,份量大概係一個多少少嘅份量都幾多。生菜最好就放返係滋補湯嗰邊以免吸曬辣油,會太辣同埋太油,而生菜都幾新鮮同同埋都
最後就梗係要食返少少菜健康啲所以就叫左生菜,份量大概係一個多少少嘅份量都幾多。生菜最好就放返係滋補湯嗰邊以免吸曬辣油,會太辣同埋太油,而生菜都幾新鮮同同埋都幾爽脆,唔錯。
最後無論係食物同埋環境服務嘅質素都幾高質,一定有下次。可以叫埋親戚朋友一齊來打都唔錯。