2023-05-22
前排行街見到醬油蟹,一直萌生想食嘅念頭,結果男朋友帶咗我去食韓國嘢🇰🇷真係咁啱得咁橋😍🥰呢度係間酒吧餐廳,由韓國人主理,感覺相當型格😎仲播住韓國音樂氣氛勁好🎵🎶✅烤豬頸肉沙拉$188我哋諗住揀個小食老闆建議呢款,梗係聽老細講,本身以為係沙律🥗原來係用薯仔絲整成嘅薯仔餅,可以加住豬頸肉食🐷豬頸肉嘅調味係泰式做法,有啲似泰式鳳爪嘅酸汁,都幾辣吓,但真係好好味😋唔食得辣都忍唔住不停食🥵薯仔絲有口感之餘,同醬汁嘅味道非常融洽,必點😤✅魚糕鍋$248有大大小小唔同口感嘅魚糕,我地最中意係最大粒個款,軟林林嘅口感好似棉花糖版魚糕😀蘿蔔同金菇都好正,勁入味!最出色係個湯超級好飲🥣大少少甜味,又唔會越煲越鹹,完全唔會口乾😋一開始仲糾結緊食部隊鍋定魚糕鍋,老闆話部隊鍋建議4人食,2人食魚糕鍋都夠,我覺得兩個人叫2款主食已經好飽😆✅醬油蟹$250本身見到無咩人叫蟹仲諗緊叫唔叫好,有啲擔心唔新鮮🤣睇相又好似幾新鮮,最後都係決定試下,結果完全唔需要擔心,鮮味到不得了☺️醬油蟹Size適中,蟹肉量爆多🦀醬油調配得非常好美味😋加咗紫菜飯撈埋一齊食,白飯神偷呢個名實至名歸🍚✅經典米酒$100想搵啲易入口嘅米酒,老闆推
✅烤豬頸肉沙拉$188
✅魚糕鍋$248
✅醬油蟹$250
✅經典米酒$100
想搵啲易入口嘅米酒,老闆推薦咗呢款😆外型好似汽水樽咁,飲落香甜可口,認真唔錯🥤
🐻總結
定價俾普通韓國餐廳貴小小,但覺得物超所值,每道菜都有一個新驚喜☺️成餐飯都係咁講好好食😆😆😆我覺得四至五人最適合食呢間餐廳,二個人食試唔到咁多嘢食,全部嘢食份量都幾多😳
💛好味指數:5/5 💜回頭指數:5/5
📍 2 Kims' Pocha (尖沙咀)
尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下