2019-06-24 82 views
📍位於九龍城衙前圍道同南角道交界的轉角位🕋,店外裝潢行日本風⛩,與整條街比起上來,與眾不同,別樹一格,很易就找到店了🤗!入到店內,裝潢主要採用了淺色的木材,感覺好簡潔。坐低後,侍應好主動介紹菜式,而且仲俾左ipad📱我地睇每個丼的照片,有時淨係睇字真係幻想唔到係點樣,又刺激唔到我既食慾👀.✔️#麵豉湯 🍵每張檯上面都有一個暖壺裝住麵豉湯任飲,本人係極度鐘意個麵豉湯。坦白講,出面好多麵豉湯都係用粉開同埋得個鹹字,我好多時都直接skip左佢。今次好驚喜👍🏻,味道唔算好鹹,而且個湯帶有鮮甜味,食完成個丼之後再飲,有種清清口喉,洗走丼入面既濃味!如果可以加少少豆腐粒落去就更加prefect!💯✔️#蟹王丼 🦀($238) 俾佢既賣相吸引到我勁流口水🤤,D蟹肉同三文魚籽好似多到要漏出黎咁。除左蟹肉同三文魚籽,仲有海膽同埋蟹子!超足料,真心覺得要少飯,因為真係好!飽!🥢勁滿足🥰🥰~~~ 講番食物先,每樣食物都新鮮既無怪味,蟹肉中間夾左少少蟹殼同埋d軟骨係入面,扣左少少分!另外,D蟹肉食到後期無咁凍果陣,D蟹味仲出,建議大家可以先食小食,等D蟹肉回溫再食會更加好味!🙂✔️#北海帆立丼 🍚($178) 其實
麵豉湯

蟹王丼

✔️#北海帆立丼 🍚($178) 其實真心個個賣相都好靚,未食淨係見到都食慾大增。個丼有帆立貝,海膽,三文魚籽同蟹子!帆立貝好厚身,仲好滑!👍🏻👍🏻但都係要少飯比較好!
北海帆立丼
北海帆立丼

✔️#蒲燒鰻魚 ($48) 作為鰻魚愛好者,無理由唔試埋個鰻魚啦!😀哩款鰻魚有少少咬口果隻品種,唔係勁淋果隻,小師奶就鐘意哩隻啦,食落有口感😚。鰻魚算厚身,又唔會好多細骨,食落啖啖肉,而且店鋪仲提供埋山椒粉俾你自己決定落幾多!😉
蒲燒鰻魚

提提大家最好book定檯📞,小師奶眼見7點開始多人,到7半左右full house添! 而泊車🚘呢,南角道都有好多錶位,不過早少少排定位就好D啦!
麵豉湯