2025-01-16
招牌沙律🥗首先 會有開胃既招牌沙律 沙律不只色彩繽紛 仲搭配左新鮮既三文魚同特製醬汁 食落清爽可口 為接落黎既主菜開個好頭👍🏼擺盤亦都滿分前菜🥚係白松露溫泉蛋🥚白松露+溫泉蛋呢個組合令人印象深刻 溫泉蛋口感輕盈 而白松露完美地準備左味蕾 令人期待隨後既鐵板燒😋鐵板海鮮🦞我地揀左鮑魚同龍蝦🦞上枱時熱氣騰騰 每一啖都充滿左海鮮既鮮甜 龍蝦肉彈牙 鮑魚片有咬感,配埋特製既醬汁同蒜香 簡直令人想一口接一口😆澳洲牛柳粒🐮牛柳質感非常好,外焦內嫩,每一啖都充滿住肉汁,食到牛既鮮美 配埋香脆蒜片恰到好處,完美地夾👍🏼👍🏼👍🏼如果蒜片份量更多會更好😆宮城縣厚切黑豚扒🐷最期待之一 豬肉既厚切令我地感受到肉既豐滿,嚼勁十足 配一d簡單既調味,令豚扒既天然風味得以保留 係冇令人失望🤗菊花豆腐白麵豉湯🥣係呢餐既驚喜 雖然我飲唔到菊花味 但老闆話係用豬骨湯底黎煲 所以湯底係好濃郁 配埋滿滿既豆腐 真係一碗令人感到安慰既麵豉湯🥰黑松露炒飯望住師傅用心咁炒 炒到每粒飯都粒粒分明 炒飯既松露香令人一試成主顧 松露既獨特風味同飯既Q彈口感結合 係一個令我地食唔停口既主食~😃柚子雪葩🍧雪葩既清新口感配柚子既微酸,清爽又不
前菜🥚
鐵板海鮮🦞
澳洲牛柳粒🐮
宮城縣厚切黑豚扒🐷
菊花豆腐白麵豉湯🥣
黑松露炒飯
柚子雪葩🍧
雪葩既清新口感配柚子既微酸,清爽又不膩,作為甜品 完美結束左這餐飯💯
龍亭 (佐敦)
佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相機食先#食好西系列#好食#好好食#鍾意食#打卡餐廳 #打卡美食#食評#foodie#yummy#yummyfood#hongkongfood#hkfoodie