今個星期六好不幸要番工....收工決定要食番餐好既慰勞下自己。剛巧經過觀塘醒起呢間工廈餐廳,之前食過一次dinner 覺得野食質素唔錯同埋幾特別,所以就上去八下有咩食先😋,原來假日既下午係主打做brunch.雖然地方唔算太就腳,但係都幾多人食,好彩今日單拖黎極速有位。套餐包既飲品都真係超多選擇,不過向來鍾情於水果茶既我,二話不說要加$5 黎個冰鮮果茶😚。✨冰鮮果茶:味道清新,又唔會太甜,飲得出水果既味道。入邊有士多啤梨,藍莓,蘋果,青檸,個味我都幾鍾意,不過叫左少冰,都仲係好多冰😓唔知係咪聽漏左。✨full day breakfast($108): 呢個breakfast 豐富度好高,數數menu有成13 樣野,有幾款令我幾驚喜。👍🏻自家制鵝肝雞肉肶: 呢個雞肉質幾嫩,一d 都唔鞋。加埋鵝肝既味道又幾夾幾好食,黎多幾件都仲得。👍🏻大啡菇配菠菜溫泉蛋: menu 話係63度溫泉蛋😍,切開已見到半凝固狀既蛋漿。我幾鍾意佢個質地,唔會太稀一切流晒出黎,可以食得好完整。食落非常滑溜帶點漿口,配埋菠菜同juicy既大啡菇一流。👍🏻牛角包: 好香牛油味好鬆脆,雖然有d 喉嚨痛,但忍唔住啪晒成個🙈

✨冰鮮果茶味道清新,又唔會太甜,飲得出水果既味道。入邊有士多啤梨,藍莓,蘋果,青檸,個味我都幾鍾意,不過叫左少冰,都仲係好多冰😓唔知係咪聽漏左。
冰鮮果茶

Full  day  breakfast

👍🏻牛角包: 好香牛油味好鬆脆,雖然有d 喉嚨痛,但忍唔住啪晒成個🙈,面頭我覺得有少少甜甜地,有d 似食丹麥酥既感覺,真係好香。

👍🏻酸椰菜+西柚沙田柚沙律: 平時好少食到酸椰菜,個酸椰菜唔會太酸又幾好食。沙律醬汁唔錯,食到d 柚子既味道,加埋西柚粒,酸酸甜甜好開胃。

其他配料都好新鮮,🍅蕃茄甜得黎好多汁,雞肉腸好多香草同黑椒夠惹味,火腿咸香又唔會太油膩,薯餅又超級香脆。唯一係塊煙肉比較乾身,不過佢勝在味道唔會太咸,同埋帶肥既位置係食落去脆卜卜同好甘香,有d似食緊豬肉紙既感覺。

呢個full day breakfast 整體黎講我都幾滿意,食完感覺好滿足,如果可以加錢配d 甜品食下就更為perfect😛。其實我仲好想試佢既set lunch, 點解星期六會無嫁😭。
Type of Meal
Tea