2009-12-13
星期日同屋企人去銅鑼灣揾食, 見到呢間環境清静又乾淨, 印度叔叔係出面熱情介紹, 一於衝入去試吓我地叫咗一個午市套餐, 半隻無骨燒雞 (Chicken Tikka), 印度香料雞 (Saag-Walla-Murgh), 毛茄 (Bhindi Bhaji), 洋蒽薯仔烤餅 (Amritsari Nan), 烤鬆餅 (Poori or Bhatura)午市套餐叫咗咖哩羊, 咖哩唔太辣, 不過份量少咗啲, 但幾香口, 配白飯同薄餅, 餐湯餐飲, 一個人食應該夠飽. 餐湯係甘荀茸湯, 幾清甜. 餐飲叫咗印度熱奶茶, 都幾香, 但個人喜歡再濃D 重好無骨燒雞係鐵板上, 幾香口, 雞件入面好嫩, 配薄荷乳酪汁真係好正印度香料雞值得推介! 因為真係好好味! 其實係波菜濃汁煮雞, 雞塊一樣好嫩. 波菜汁加咗香料煮, creamy 得嚟唔會滞, 超好味! 用嚟點薄餅最夾!毛茄即係羊角豆, 同蕃茄, 青、紅椒一齊煮, 酸酸地都幾醒胃洋蒽薯仔烤餅同烤鬆餅都係標準水平, 薯仔烤餅有黃姜粉調味, 都幾好味三個大人埋單$277. 飽ga! 總括嚟講呢一餐都好滿意. 兩個印度待應都幾 friendly, 會介紹
三個大人埋單$277. 飽ga!
總括嚟講呢一餐都好滿意. 兩個印度待應都幾 friendly, 會介紹吓D菜色, 又唔會'局' 你叫多D野食. 餐廳環境幾光猛, 座位幾寬闊, 抬、凳、地板都好乾淨, 静靜地又可以傾吓計. 我哋隔離抬係三代同堂用餐. 如果唔係樓上舖, 應該會再旺D.
我試過外國嘅印度家常菜, 味道相似, 算正宗啩
下次行開銅鑼灣會再去試!