2022-01-24 39 views
今次同朋友慶祝生日,決定同佢嚟呢間omakase。呢間omakase最吸引我嘅原因係餐廳採用嘅食材都係每日由日本空運送嚟香港,確保每樣食材都係最新鮮同最時令,餐廳設計明亮,令人感覺舒適。呢一間餐廳嘅午餐時段都係做緊omakase!揀咗呢一個有12件壽司嘅套餐,食omakase最令人期待同埋滿足嘅莫過於係每日都係用新鮮嘅食材去處理,完全由廚師去決定!今次嘅壽司都非常新鮮好食!蜜金錭好新鮮,肉質柔軟肥美,滿滿既魚油香,大拖羅肉質柔嫩,魚油脂非常甘香,魚味濃郁。三文魚籽非常新鮮甜,咸度岩岩好。海膽口感嫩滑,味道濃郁creamy。我同朋友都非常滿足,餐廳環境溫馨親切,食物又新鮮,滿滿既驚喜。