2014-09-20 1334 views
openrice見到幾多好評, 我又鍾意食蕃茄, 加上未食過以為係新餐廳, 放工後決定去試試但朋友同我講間餐廳已經開咗好耐 -_- (佢食咗好多次 lol, 咁我又真係好少行教育路依邊既)朋友點咗蕃茄濃湯麵 (自選配料)個湯底好濃蕃茄味, 食到冇味精 (食食下先記得影相 xp)我就好肚飯叫咗蕃茄芝士焗豬排飯嚴格黎講, 係焗豬肉飯, 因為唔係整塊豬排上芝士都落咗好多足料, 醬既份量啱啱好夠撈飯但又未至於好濕, 調味比較重黑椒味所以好香同辣辣地, 可以同蕃茄既甜味平衡番麵同飯既份量都好大, 食到飽飽 我地仲有一人一杯泡沫檸茶, 特別既係佢柞咗d檸檬落d茶到, 所以係唔洗自己篤檸檬既惟一挑剔既係枱同櫈都好細, 肥d都驚過唔到, 驚整到隔離枱, 但香港租金貴冇辦法, 侍應姐姐收碟都收得密唔驚擺唔落野食總括黎講, 份量大又抵食, 見到隔離枱叫咗二人套餐 (有前菜, 两個自選焗飯/湯麵, 甜品, 2杯野飲), 真係好多, 3個普通胃口既女仔都夠食, 下次可以encore

朋友點咗蕃茄濃湯麵 (自選配料)

個湯底好濃蕃茄味, 食到冇味精 (食食下先記得影相 xp)

我就好肚飯叫咗蕃茄芝士焗豬排飯

嚴格黎講, 係焗豬肉飯, 因為唔係整塊豬排上

麵同飯既份量都好大, 食到飽飽

2014-09-16
$65 (Dinner)