2023-07-30
昨日下午心思思,為咗滿足好奇心,衡量過Apps各種優惠後,決定用減$5套餐優惠,破費$61.5去買咗呢個18件麥樂雞加大版及加配超甜粟米批,幾乎一次過滿足哂我想要試嘅嘢。食物連飲品包括:18件麥樂雞連4款限定新醬-星洲咖喱、煙燻芝士、蜜糖芥末及蒜辣蛋黃;大薯條配BBQ蜜糖shark shark粉;超甜粟米批,及忌廉大汽水如果只係想試齊新嘅4式醬,只須order18件麥樂雞套餐;如果好似我咁想試埋shark shark粉,就要買加大版套餐;如果想再試埋個白桃梳打,就要買大大啖套餐,咁就有齊限定期間嘅4式醬、shark shark power及白桃 soda。當然,佢都仲有原來嘅甜酸醬、芥辣醬及燒烤醬供應,但既然有心試,無理由再食傳統嗰三款醬,你話啱唔啱?味道方面,4款新醬,依我個人口味計,就如上述次序一樣,最好味的是星洲咖喱,佢完全唔辣,帶少少甜,而且幾fresh嘅感覺,最差是蒜辣蛋醬,祲辣味有啲嗆喉,我唔太喜歡。Shark shark粉,同以往一樣,有啲黐手嘅感覺,當然,唔黐手又點黐起啲薯條度呢?一試無妨,但我個人始終喜歡點茄汁,仲要係大量,一包中薯條計,我會用上5包茄汁㗎!麥樂雞質素
大薯條配BBQ蜜糖shark shark粉;
超甜粟米批,及
忌廉大汽水
如果只係想試齊新嘅4式醬,只須order18件麥樂雞套餐;
麥樂雞質素方面,見到有評論話唔脆,但我呢次食就唔覺,但肉質係比以前差,無咁煙韌,可能因為咁,以致有人覺得腍身都未定。
薯條同杯汽水都同以往一樣,薯條慣常有部份腍身。
超甜粟米批,好食,有粟米粒。雖然話超甜,但食落無蘋果批咁甜,印象中亦無之前出嘅粟米批咁甜,值得一試。
最後,我諗因為依家係暑假時間,多咗好多後生仔起老麥做兼職,咁樣發生甩漏嘅機會就會增多,最近無論堂食或外賣,我都有遇到執漏嘢嘅情況,今次佢哋居然連個粟米批都可以執漏畀我嘅,所以各位如果要幫襯,記得睇清楚有無執漏先至好離開。