2020-06-23
==============📍滿足心靈嘅湯麵 -- 珍心素食豆漿豆腐花專門店🥬💛前排想食清少少,喺油麻地見到一間素食專門店,仲要係黃店嚟🥰就決定支持下😛店舖細細間但選擇多樣化,有麵、飯、碗仔翅等主食,仲有好多唔同類型嘅素小食👍而且老闆好好人,環境好有家嘅感覺🥰---------------⭐️五色純素湯麵($46)五色分別代表蘿蔔絲,木耳絲,海帶,翠玉瓜,娃娃菜同粟米,健康感十足🤤湯底飲落係濃濃嘅豆乳味,好好飲🤤食材索晒湯底嘅精華,啖啖滿足😝麵底用上蕎麥麵,感覺比較輕盈,而且口感略帶煙韌😍成碗麵只用上簡單嘅食材,再配上天然嘅湯底,食完唔單止滿足咗肚皮,仲滿足埋心靈🙈--------------整體嚟講食物幾有驚喜,間唔中想食清啲都係一個唔錯嘅選擇😛見到店舖仲有素鰻魚,素沙爹牛肉供應,遲啲一定會再試💛--------------賣相:7.1/10味道:8.2/10性價比:7.6/10回頭率:8/10--------------店舖資料名稱:珍心素食豆漿豆腐花專門店地址:旺角砵蘭街124-128號地舖前往方法:油麻地站A2出口--------------
==============
📍滿足心靈嘅湯麵 -- 珍心素食豆漿豆腐花專門店🥬💛
---------------
⭐️五色純素湯麵($46)
賣相:7.1/10
味道:8.2/10