2011-04-05
情人節周圍都係甚麼浪漫二人餐、甜蜜情侶宴...與其食貴野, 我地唔想俾套餐限制住選擇, 所以去左打邊爐 也很多謝你常常為無主意的我選擇用餐地方呢^^可能呢個節日無咩人打邊爐, 所以唔洗等位, 仲兩個人可以坐晒張4人枱...作為食肉獸, 一打開餐牌, 目光即搜尋牛肉~~~哦!!!有分「邊位」同「脊位」兩種架~~~於是問下阿姐點揀啦, 原來「邊位」牛味重D,「脊位」就脂肪多少少...最後我地揀左大碟的「邊位」~再點了鯊魚骨湯底, 呢個湯底有點貴呀...不過又真係好足料既~有牛柏葉、珊瑚蚌...呢兩樣都好爽口...仲有不得不提---芝士牛丸!!! 熟左之後入面的芝士一咬即流出, 要小心燙咀!!! 芝士加牛丸的味道, 意想不道地夾呢!!! 食到熱辣辣飲啖Asahi, 爽~~~除散叫之外, 其實有個set menu, HK$888一大堆有菜有肉的火鍋料, 足夠6個人食, 約fds去食真係唔錯的呢!! 下次會再黎~P.S. 很喜歡在這節日打邊爐^^唔洗爭位又食得滿足, 謝謝你火鍋的決定~~希望你也見諒我那包薯片口感的自製曲奇, 今後我會好好學整野食的~~~