2024-06-30
上網見到荃灣愉景新城有親子烘焙,有兒童遊戲室,仲可以食埋嘢!阿仔開始返半日,咁就book閒日下午去玩下,學下整個pizza,有得玩又有得食,小朋友一定好開心❤️去到見到仲有個媽咪同小女孩做緊macaron,咁我地就喺門口望緊啲甜品小食,阿仔已經話好想食棉花糖窩夫!店員好細心,佢話整完pizza會有少少時間要等佢焗嘅~到時就可以去食個下午茶再等出爐!傾左一陣佢見有位就安排我地入去整pizza喇!入到去見到啲嘢好整齊同好乾淨,導師亦第一時間要求我地清潔好雙手先開始!導師都好細心教小朋友搓個麵團,整好個餅底之後就開始鋪自己鍾意食嘅食物上去,過程中阿仔學識咗珍惜食物,佢話原來整一個食物都唔容易!導師話pizza比其他甜品容易整,所以好快我地就整好喇!之後就可以去隔離等焗好個pizza,我地因為仲未肚餓,所以只係叫左個棉花糖窩夫!小朋友仲可以去遊戲室玩住等添!❤️我仲發現到佢地有個「小Baby粥糊餐」,呢個我真係覺得好細心,完全係照顧埋比較細小嘅小朋友,媽咪唔需要自己預備就可以出門!牆上面嘅卡通仲好可愛,好吸引!❤️🍽️ 棉花糖窩夫好好食!因為阿仔有兩聲咳,所以我唔俾棉花糖同cream佢,但淨係個窩夫餅
🍽️ 棉花糖窩夫
好好食!因為阿仔有兩聲咳,所以我唔俾棉花糖同cream佢,但淨係個窩夫餅底都好夠甜,仲好軟熟添,唔會焗到太硬,啱晒小朋友食!👍🏻👍🏻👍🏻
食完就啱啱好,pizza出爐,阿仔好有滿足感❤️佢地仲用個好可愛嘅盒裝住比你拎返屋企享用添!
呢度真係可以滿足晒小朋友嘅願望吖!👍🏻👍🏻👍🏻