2017-07-15 43 views
是日行程好緊湊,先去食lunch 然後打羽毛波,再黎MK食飯睇戲,落大雨都無阻好心情!黎到大多選擇既旺角,有時真係唔知食乜好, 食D試過既野食?定係挑戰新野?我地揀左後者!老街又係我through openrice搵到的(雖然之前都試過中伏,但我相信食神會照住我既!)6點鐘入到去1個客都無,我地心震一震,唔通又中伏?但要面子的我們入到去都廢是走,出面仲要咁大雨, 點呀。坐低後好快手咁點左一人一碗麵,2杯飲品,同2個小食(係,我地大食)。﹣我既茄牛麵:蕃茄湯底令我罪疚感減低,微酸既味又帶點蕃茄蓉既濃稠,湯都保持流身,係我鐘意既蕃茄湯!麵質正正常常咁,煮得岩岩好,唔會太淋一夾就斷;牛肉好味道,淋身,唔肥,雖然配左蕃茄湯但都仲食到牛味。﹣雙拼花枝牛腩麵:偷食左幾啖,都OK架。﹣肉鬆皮蛋豆腐(凍):雖然係百福豆腐咁既樣,但出乎意料OK喎!原盒軟豆腐切左4份,各鋪上1/4塊皮蛋,再撒D肉鬆同蔥花,淋上味道似稀身燒汗既醬,仲有D木魚添!好一個日式台灣小食,凍凍地一啖食落好豐富,皮蛋雖然睇唔到樣但係係零鹼味,唔會有果種金屬既臭味,仲有小小糖心添! 都幾有驚喜既小菜!﹣相反個炸雞就一般般,其實唔差,佢
蕃茄牛麵
花枝丸牛腩麵
雙拼花枝牛腩麵:偷食左幾啖,都OK架。
皮蛋肉鬆豆腐
炸雞(大份)
﹣相反個炸雞就一般般,其實唔差,佢都炸得外脆肉軟,但D雞肉都係雞胸肉多,略嫌唔夠‘肥’同肉唔夠嫩!但調味係OK的。
﹣飲品都十分普通,我點左熱紅茶諗住減低罪疚(again..),點知佢都好濃下!搞到我夜晚訓唔著
(自找的..)
裝修幾新淨,坐得都舒服,價錢亦好合理。食到一半時人流越來越多,仲見到身穿附近餐廳既職員過黎幫襯外賣,所以街坊們都應該知係穩陣架!
2017-06-17
$150 (Dinner)
蕃茄牛麵
花枝丸牛腩麵