1K
2019-09-19 138 views
金寶,我細細個就聽過呢個名喇 😜 九龍城泰菜太多選擇,今晚終於有機會試到金寶,發現係間一定要回頭既餐廳 😍活蝦刺身,呢個好搞笑,好似日本菜,平時泰菜叫生蝦嘛,但我食完就知點解,因為真係好新鮮好活 😂 每一隻D肉都好結實好鮮甜,蝦尾都可以成隻甩出黎。對我黎講其實辣左D,但係都好好食,食到係咁飲野都想繼續食 🤤 墊底D菜都唔好睇小,佢有D酸汁好清新,仲有少少解辣,fresh!椰汁青咖哩我地揀左豬肉,青咖哩有椰奶、羅勒及檸檬葉,食落會比較清新,加上入面有吸汁既茄子,將成個咖哩昇華左,但當然,最夾既就一定係蒜蓉包 🍞蒜蓉包大大舊脆卜卜熱辣辣,雖然個咖哩比較流質,點落包度好難痴係上面,但勝在味夠濃,輕輕流過個包已經好好味 😍泰式拼盤有雞串,蝦餅,蝦春卷同香葉包雞,好多元化好豐富呀,四樣都咁正。但最值得一提係果兩個醬(酸甜同沙嗲),超好味。🤩係冷氣凍左少少,大家去記住帶外套🤣
活蝦刺身
椰汁青咖哩
蒜蓉包
泰式拼盤(細)
菠蘿焗飯
咸檸梳打

係冷氣凍左少少,大家去記住帶外套🤣
活蝦刺身
椰汁青咖哩