2018-01-22 878 views
之前已經食過呢間迦南鍋,係食粥底火鍋,可能做街坊生意,老闆非常好人,如遇正日生日你同佢講聲係會加料比你,唔係整污漕野😂,係送海鮮比你,睇下佢個日有咩正野,好唔好彩喇~位置就唔算易搵,因為係內街,我個friend㬹啲去咗 另一間迦南,因為係一頭一尾位置!但其實佢係好難以BOOK位,因為實在太抵食了!今日適逄朋友生日,就同佢去食豪華餐慶祝一下!有分豪華餐同普通餐揀,普通餐係包魚,蝦,蟹,元貝,大蜆,沙白,花甲,雞件!豪華餐這些全部都有,另外還有龍蝦,鮑魚及是日精選海鮮!但我強烈要求食豪華版!真的不得了和物超所值!當晚食緊時,老闆突然又每枱客再送海鮮,說當日多了出來,全場分左去,我二人餐再分到一隻蠔及元貝!真的好街坊感覺好warm,怎會有餐廳會這樣做呢!睇相就見到樣樣都新鮮,真係無得頂,我無拎海上層的海鮮再影相,真係份量好多好多,樣樣都好味!蝦都有好多款!如果有特別唔食既海鮮,可以預先BOOK位時跟老闆講聲,佢會換第二款比你!今日特別海鮮應該係琵琶蝦!嘩,好似龍蝦一樣!蝦款都有好多種,總之樣樣都新觧,我覺得食蒸海鮮鍋淨係呢兩個字已經夠!貝殼類又好多款!鮑魚又超大隻!龍蝦都係!而家諗返起都仲流
今日特別海鮮應該係琵琶蝦!嘩,好似龍蝦一樣!蝦款都有好多種,總之樣樣都新觧,我覺得食蒸海鮮鍋淨係呢兩個字已經夠!貝殼類又好多款!鮑魚又超大隻!龍蝦都係!而家諗返起都仲流口水!最後的粥所有海鮮精華集於一身,非常鮮甜!老闆仲準備左蔥花,冬菜?(我唔肯定係咪冬菜),仲有油炸鬼!雖然已經淋晒了,但浸落粥度,都好好味!我地食到捧住個肚走,仲要打包左D粥食唔晒,真係又食又拎!差D唔記得講野飲,我地加錢跟梳打,有幾款味道揀!好好飲!而家仲有啤酒叫!不過我地無飲!最後埋單都係6百幾!超值超值!唔怪得好難BOOK!真係值得介紹!