2021-10-23 22 views
平時食開銅鑼灣嗰間,今次嚟試下旺角呢間,睇下質素係咪一樣。上網睇旺角出口,但我行油麻地出口好似較快,位置都好易搵。一坐低就已經擺好晒前菜,醃蘿蔔、泡菜、酸瓜、沙律菜同生菜,超級豐富,個自家泡菜好吸引,即刻食左先,雖然好辣但好好味,吾知有無得買返屋企😋。不過餐廳係地庫,信號收得麻麻,落單要掃qr code,但落完單一陣已經上菜好快手。入門口個陣仲見到有免費雪條,每人可以攞一條,好期待食完可以食雪條。我哋兩個女仔食得唔多,所以叫咗一個五花肉同一份牛肉,一個石鍋飯同一個大醬湯。燒肉最快嚟到,個牛肉醃得好好食,試過三種醬汁,我個人鍾意個辣汁,辣醬都吾錯,同肉好夾,海鹽就提鮮,但我個人吾鍾意太咸。五花肉好多油脂但食落唔會好肥,加埋辣醬沙律菜勁好食,中和番個油脂味。芝士焗飯吾錯,反而大醬湯偏咸,入面有蟹仔同蜆,鍾意海鮮既人要試試。最後食埋個韓國冰條勁解渴,市面好少青提子雪條,好味,下次會再嚟食。