2009-05-08
星期日到西貢行咗一陣, 之後就四圍搵野食.行到一條橫街, 看到有好幾間露天餐廳, 唔知邊間好底下, 就揀了這一間去吃.揀這一間是因為它的餐單上有一項燒海鮮集會, 又幾新鮮, 未試過~餐飽: 香草飽 淡淡的香草味, 香味和質感對我來說剛剛好餐湯: 蕃茄海鮮湯, 和一般的有一點不同, 好多蕃茄粒粒, 好香好味,前菜: 帶子沙律 (本來是叫生蠔, 但居然冇貨~) 味到一般啦!主菜: 燒海鮮集會. 都係蝦, 蛤, 魷魚, 魚等等, 用了油, 鹽和香草, 好入味, 又夠香, 好有地中海餐的風味. 雖然, 一d熱d, 一d又冇咁熱. 每食一樣, 都要估下佢夠唔夠熱. 甜品: 藍苺芝士蛋糕. ok啦!~二個人吃, 另外叫了一個 芝士田螺磨茹pizza, 好香芝士, 但味道不算濃, 整體的味道很平衡, 也值得推介~二個人吃, 真係飽晒~
餐飽: 香草飽 淡淡的香草味, 香味和質感對我來說剛剛好
甜品: 藍苺芝士蛋糕. ok啦!~
二個人吃, 真係飽晒~