2018-02-26 484 views
同朋友係旺角行左成日街,緊係要搵個地方食個晚飯。我同朋友之前都食過和民,覺得不錯,所以決定係和民醫肚首先點左個雞肉芝士凱撒沙律,不得不說,非常驚喜。沙律有隻流心蛋,沙律菜非常新鮮爽脆,配埋濃郁既沙律醬簡直一流!沙律醬仲有一粒粒既芝士,絕不欺場。雖然醬汁濃郁,但一啲都唔會有飽滯感,係開胃既前菜。而佢既蒜味麵包粒更令我食到停唔到口,可惜係雞肉比較少,但整體黎講,呢個沙律係極之高質同豐富*雞肉芝士凱撒沙律 $58*我地亦每人點左份冷蕎麥麵,麵質軟硬度適中。我認為蕎麥麵既精髓係在於佢沾既醬汁,而呢個醬汁就非常不錯。醬汁既Wasabi味會愈食愈刺激同強烈,非常過癮*冷蕎麥麵 $58*最後唔少得點個卷物黎過下口癮。我地點左一份鮭魚牛油果卷,鮭魚同牛油果非常夾,鮭魚亦算新鮮,加埋蟹籽令成個口感好豐富,係一個唔錯既選擇*鮭魚牛油果卷 $68*加埋一埋單都係每人$133,以晚餐價錢黎講都唔太貴,係幾好既日本菜選擇,今餐亦非常滿足

*雞肉芝士凱撒沙律 $58*

*冷蕎麥麵 $58*

*鮭魚牛油果卷 $68*
2018-02-24
$133 (Dinner)