2019-12-26
今日同朋友去觀塘行街,行到七點幾都肚餓喇。咁喺地鐵站附近嘅王子大廈,見到九樓有一間西餐幾得意,叫做Little Tipsy,於是我哋就上咗去啦。呢度環境唔錯,座位都相當寬敞,啱啱買完嘢,一袋袋嘅商品都有位放,空間十足好舒服。睇睇個menu先,係一間比較標準嘅西餐:有前菜有主菜,配菜同埋甜品。我哋就叫咗忌廉菠菜,黑松露意粉拌靈芝菇及溫泉蛋,烤安格斯肉眼扒配薯仔及田園沙律,同埋焦糖啤梨蛋糕。最先嚟到嘅就係忌廉菠菜,平時我就唔太鍾意食菠菜,因為味道比較濃郁 。但配埋芝士之後,容易入口同香口,十分開胃。緊接其後嘅在就係黑松露意粉, 賣相十分吸引。除咗有一片片嘅黑松露同靈芝菇,更配埋半生熟嘅溫泉蛋,真係令人眼前一亮呀。食落有陣陣嘅黑松露味,十分滿足。再嚟就係安格斯肉眼,口感都係啱啱好,肉軟鬆軟。配埋薯仔同田園沙律,超級大份,食完真係好滿足呀。食完曬啲主菜之後,我哋就要試過甜品焦糖啤梨蛋糕。呢個組合十分獨特,好fresh。同埋唔會太甜 ,啱曬我哋呀!埋單計埋加一,唔使六百蚊真係超正啦!呢度環境同菜式都相當唔錯,如果大家喺觀塘行過,又想食西餐,不妨想你試試呢間Little Tipsy,係一個唔錯嘅選
睇睇個menu先,係一間比較標準嘅西餐:有前菜有主菜,配菜同埋甜品。 我哋就叫咗忌廉菠菜,黑松露意粉拌靈芝菇及溫泉蛋,烤安格斯肉眼扒配薯仔及田園沙律,同埋焦糖啤梨蛋糕。
埋單計埋加一,唔使六百蚊真係超正啦!呢度環境同菜式都相當唔錯,如果大家喺觀塘行過,又想食西餐,不妨想你試試呢間Little Tipsy,係一個唔錯嘅選擇!