2015-04-22
是夜Ⓢ與男友慶生,選了Gastrobox。Ⓢ以前也曾到過Gastrobox,無論係環境定係食物質素都好滿意,所以特地喺男友生日再嚟一次 今次Ⓢ早喺兩星期前用tablemap預約,唔夠24小時就已經收到電話confirm預約,絕對唔似有之前負評所講嘅冇confirm booking事件發生(我諗只係個別system問題吧)。我預約時亦request想喺甜品上寫上happy birthday字句,店員仲好nice主動offer不如加埋朋友個名喺碟上面!👍▼當晚我地一去到已經可以即時入座,雖然無坐到最靚景嘅位置(Ⓢ認為是在場內最入近牆的位置),但都唔影響進食嘅心情 皆因睇見檯上的精心佈置都好令人賞心悅目 ▼點餐過後,率先呈上嘅係餐前餐包。麵包雖然唔係D咩特別嘅味道,但熱乎乎的這一點很貼心 ▼之後亦呈上埋《煙三文魚凱撒沙律》,非常惹味開胃!煙三文魚雖然睇落只有兩塊,但其實都幾大塊,足夠二人份量。沙律中除左開胃的麻醬外,仲加左唔同嘅配料,有Ⓢ同男友最愛嘅芒果,而且仲好甜當然加咗唔少分。▼餐前菜又點少得餐湯,Gastrobox的《黑松露野菌忌廉湯》絕對係Ⓢ目前飲過的同類湯中最一等的黑松露份