2017-08-01
早前見到朋友去了旺角一間放題新開張無耐的日式放題, 最近又為慶祝朋友生日, 一於決定去呢間 – 神輿日本料理。我地星期日食最早的一論, 就係6點前, 因為食得飽後大把時間消化。價錢亦好平$178+10%。我地4點到達, 真係好少人, 門面好大, 難以想像會用這麼大的地方做門口。仲有木牌比你寫野祈福, 裝修充滿日風, 裝修了一個神舍, 令你置身在日本當中。我地幾個影左一輪相先進入餐廳。餐廳都好大, 好多卡位。離遠見到有一個好大的廚師位置, 整體好舒服, 好乾淨。我地都係坐卡位, 然後好快點食物, 食物選擇都好多, 飲品汽水選擇也不少。雖然唔係全部食物有影相, 刺身好新鮮, 喜出望外係有中吞拿魚腩刺身, 壽司醋味足, 選擇多, 推介係海膽壽司。焗蠔, 燒羊架, 燒粟米, 蒜香茄子等等皆不錯, 特別係有榴槤球, 入面有好濃的榴槤蓉, 好味 ! 限時兩小時, 大家都不停食,不停傾計, 以$178價錢真係不錯, 而且發現4點開始食, 到晚上9點都未肚餓。
最近又為慶祝朋友生日, 一於決定去呢間 – 神輿日本料理。
價錢亦好平$178+10%。