2021-07-12
Lunch Omakase有四個唔同嘅價錢,最平由$388-$1,300都有,我同朋友就揀咗$848嗰個餐,雖然同師傅冇咩交流,但每款刺身壽司都有詳細介紹,而我哋問嘅問題師傅都會用心回應。食物方便質素不錯,環境亦都舒適。今日book咗1:30嚟食Lunch,早咗去到門口見到上一批嘅客人都陸續走緊,我哋亦都準時入座𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 $𝟠𝟜𝟠茶碗蒸、4款刺身、7款壽司、雲丹盛、手卷、湯、甜品🔝聞落淡淡嘅黑松露味,仲有金箔做點綴,食到有元貝同本菇,而蒸蛋亦非常嫩滑。🔝聽師傅講右口魚比左口魚嫩滑啲,而且產量亦會比較少。左邊係右口魚刺生,而右邊係右口魚群邊位置,群邊位置輕輕火炙過,令肉質充滿油脂。🔝池魚以火槍輕輕燒過,令油脂更出,帶有微微煙燻味。🔝海膽超級鮮甜😍太都魚天婦羅配海膽都幾特別。🔝呢款唔好食,用拖羅做串燒,勁嚡口。1. 金目鯛壽司金目鯛肉質嫩滑,味道好鮮味。2. 凡立貝配魚子醬壽司魚子醬嘅鹹香,令凡立貝嘅鮮甜味更出。3. 真鱈魚壽司鱈魚類,內配柚子鹽。4. 炙燒大拖羅壽司油脂豐富,魚味濃郁,配埋京蔥碎簡直回味無窮。🔝將牡丹蝦本身嘅蝦膏鋪上面,然後輕輕燒一燒,牡丹蝦嘅鮮甜味加上
𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 $𝟠𝟜𝟠
茶碗蒸、4款刺身、7款壽司、雲丹盛、手卷、湯、甜品
🔝池魚以火槍輕輕燒過,令油脂更出,帶有微微煙燻味。
🔝海膽超級鮮甜😍太都魚天婦羅配海膽都幾特別。
🔝呢款唔好食,用拖羅做串燒,勁嚡口。
1. 金目鯛壽司
金目鯛肉質嫩滑,味道好鮮味。
2. 凡立貝配魚子醬壽司
魚子醬嘅鹹香,令凡立貝嘅鮮甜味更出。
3. 真鱈魚壽司
鱈魚類,內配柚子鹽。
4. 炙燒大拖羅壽司
油脂豐富,魚味濃郁,配埋京蔥碎簡直回味無窮。
🔝將牡丹蝦本身嘅蝦膏鋪上面,然後輕輕燒一燒,牡丹蝦嘅鮮甜味加上蝦膏雙倍味道,食落好滿足。
🔝腦天即係吞拿魚頭頂嘅肉。師傅用火槍燒燒令油脂融化,肉質軟嫩,好味道😍
🔝右口魚經過火炙後,釋放更多魚油出嚟,食到最後啲飯浸透魚油仲滴曬出嚟,魚油香十足,超滋味。
🔝雖然好飽,但師傅話呢碗湯好重骨膠原,就算好飽都要飲晒佢😂