2020-11-27
係尖沙咀帝國中心附近有好多燈飾已經亮燈,影完相,就去左呢間餐廳食晚餐。見到老闆係韓國人,好熱情友善,仲親自打理~韓珍新鮮的套餐🤪2-3人份量,我同媽媽兩人絕對夠食,每人都分到2件肉~食材包括海鮮及肉類!我最喜歡係鮮鮑魚,店員提醒我地唔需要煮太耐,仲走過來幫我地剪開一半令佢易熟,服務周到!鮑魚本身有醬油,燒一陣更加可以逼出醬香~🥳🦐大蝦非常大隻,肉質燒完都不會乾身!醬油雞肉!一直都仲有醬汁浸住!燒嘅時候,吾夠味,塗多幾層汁都得!雞肉非常扎實🐥豬肉有3款:豬頸肉、豬頰肉、護心肉全部都好重豬味,特別係護心肉,高級店先有,好矜貴!不能錯過嘅當然係牛肉!雪花牛肉啲紋路好靚,鮮嫩多汁,另外牛舌都好薄切~係燒拼盤裏啲肉嘅同時,都可以食其他地道美食~例如:原個蛋pizza!!!裏面有好多材料,其他餐廳只加少量泡菜粒,仲要等佢慢煮,呢間已經整好曬,重點係吾洗等!🥳仲有泡菜、沙律、芽菜、青瓜等等,滿”韓”全席!!! 超級豐富🤪加分位係張枱吾夠位放,店員主動開個架擺啲食物!吾洗搞到無位連碗都放吾到🌝🌝🌝
🦐大蝦非常大隻,肉質燒完都不會乾身!
豬肉有3款:豬頸肉、豬頰肉、護心肉
全部都好重豬味,特別係護心肉,高級店先有,好矜貴!