2018-10-31 43 views
近來係飲食方面,個人鍾意食日本嘢,咁啱今日約咗家姐一齊去食反,佢又唔想去太遠,就選擇咗係佢屋企樓下嗰間,叫做大魚屋台嘅日本料理佐饍。侍應俾咗一個近門口嘅卡位我地坐,又俾埋歺牌我。我随手將嗰歺牌俾咗家姐,今晚由佢發辨。叫咗一個(大魚屋台二人前)套歺,有呢個日本蕃茄八爪魚沙律,好特別,八爪魚都好鮮甜又易咬開,沙律菜嗰味比較有少少酸,好開胃,再來刺身盛,有左口魚8件,三文魚,油甘魚,帆立貝各兩件,三文魚和油甘魚非常肥美,左口魚好鮮甜,沾少少醬油,入口特別好味,海膽葱花拖羅蓉卷有4件,個樣又靓,味道又正,跟住上個串燒拼盤,有煙肉廣島蠔,黑豚肉,鲭魚,翠肉瓜。廣島蠔比煙肉包住燒,蠔好肥,肉汁好多,煙肉包住廣島蠔嚟食,口感與別不同,跟住重有豆乳雞肉軟骨丸子和紙火鍋同埋安格斯牛肉湯烏冬,火鍋個豆乳雞肉軟骨丸子,食落口,好冧。安格斯牛肉湯烏冬味道一流,好快就食晒所有嘅嘢,最後來多兩杯雪糕,一杯芝麻,一杯綠茶,跟住就埋单走人,下次再來過。

,好特別,八爪魚都好鮮甜又易咬開

,沙律菜嗰味比較有少少酸,好開胃,再來刺身

,有左口魚8件,三文魚,油甘魚,帆立貝各兩件

,三文魚和油甘魚非常肥美

,左口魚好鮮甜

,跟住上個串燒拼盤

,好快就食晒所有嘅嘢,最後來多兩杯雪糕,一杯芝麻,一杯綠茶

,跟住就埋单走人

,下次再來過。