2017-12-26 300 views
之前跟老公黎過幾次街市吃牛丸的我,一直無留意間餐廳叫什麼名。。。如今就狠狠的中伏了一次!是日跟細佬行完街諗住食小小野 醫下肚 就心懷好意帶左佢去街市吃出名牛丸一穿過花店就見到位滿面好笑容的肥叔向我們招手:食牛丸呀?兩間都一樣嫁!唔洗行 呢度有靚位呀 隨便坐!就係佢強調果句(兩間牛丸都是一樣)我們就信左佢 坐低了......我們坐低左就叫了兩碗牛丸粉 一枝可樂 一杯奶茶。幾分鐘黎兩碗粉來了,牛丸無大問題,但個湯無腩汁味,反而有陣漂白水味,筷子都係.....我食了幾口粉和兩粒牛丸就忍不住停止了。一碗牛丸河$30,可樂$10,奶茶$15。真係好後悔的一餐。埋單後 我故意行前問德發員工 原來牛丸係德發賣俾仁利 但湯和面各自主理。呢間店甘差都可以立足甘內 大多因爲很多不熟路的客人慕名而來 但為的是德發牛丸。。。

是日跟細佬行完街諗住食小小野 醫下肚
就心懷好意帶左佢去街市吃出名牛丸

就係佢強調果句(兩間牛丸都是一樣)
我們就信左佢 坐低了......