2025-01-04 240 views
我當日叫咗一個甜品外賣拎走,當時俾咗現金個店員,個店員好細聲咁問咗一句嘢,我聽唔清就問多一次,佢語氣有啲唔好咁重複咗一次’有冇5蚊散紙’。當時我都冇放喺心上,諗住拎埋甜品就算。3分鐘後有另一位客人嚟到,叫咗同一樣嘅嘢。等咗10分鐘,個店員叫嗰個客人嘅號碼取外賣,但我係仲未有得拎,因為我哋嗌咗同一樣嘅嘢,所以我覺得好奇怪,於是我即時就問店員,佢一開始講到好似完全唔知道有我張單咁,之後佢先發現漏單。個店員本身態度已經唔好,仲要漏埋單,如果我唔主動問個店員,恐怕我就會一直企喺度乾等。最後又等多10分鐘先拎到外賣。呢間嘢真係好有問題。個甜品蛋白都好難食。
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)