2019-07-04 64 views
中環呢頭愈來愈多小店,咁岩見到呢間泰國餐廳好像幾有風味,一於試下。環境就唔係咁大,坐位唔係好多,但店員好多都係泰國人。食物款式都多,我們點左二人餐,咁岩有曬我地想食既野😍晚市二人套餐A $268冬陰公湯酸味唔係好濃,香矛味幾突出,辣度岩岩好,對唔係食太辣既朋友都可以接受,份量都夠每人兩碗。泰潮海南雞飯 配油飯雞唔太肥,雖然似雪雞但做得好滑,配埋個香噴噴既油飯幾夾。泰式蒜茸炒雜菜菜都算新鮮,爽口,蒜茸份量適當,唔會太濃蒜香味而蓋過菜味。泰式炸魚餅拼春卷魚餅都脆口,無腥味。春卷就略微有一點硬,味道可以。泰式青咖哩豬頸肉青咖哩味道幾突出,撈飯真係一流,有泰國味,豬頸肉都好香,邊位少少焦,煎過黎,肉質就好淋,好好食。推薦!泰式甜品似椰汁糕。有少少椰汁味,幾清新,頭先食完d濃味野再食呢個,食落幾舒服。

晚市二人套餐A $268
冬陰公湯

泰潮海南雞飯 配油飯

雞唔太肥,雖然似雪雞但做得好滑,配埋個香噴噴既油飯幾夾。

泰式蒜茸炒雜菜

菜都算新鮮,爽口,蒜茸份量適當,唔會太濃蒜香味而蓋過菜味。

泰式炸魚餅拼春卷

魚餅都脆口,無腥味。春卷就略微有一點硬,味道可以。

泰式青咖哩豬頸肉

泰式甜品