2021-07-18
今日入元朗既主要原因,就係去新順興買鹵水鵝俾女友試下,平時都間中會特登去買俾阿爸阿媽食,事源係有一次經過附近見到呢間野好多人排隊,於是就心中記住,搵次得閒就過黎買,當然啦試過之後真係堅好食,所以就keep 住間中黎買!今次下午4點幾到,好可惜冇晒鹵水鵝下裝買,上裝都照殺,但又好好彩仲有兩件鴨下巴買,另外再加左豬大腸、鵝腎、鵝翼、鹵水蛋同豆腐。基本上,我就連豬手、豬腩肉、雞翼同鵝肝都試過,所以以下我會推介呢幾樣必食:1.鹵水鵝-呢個真係必食,因為肉嫩又夠香,而且鹵水味亦好入味,同好多地方既鹵水檔比較,佢基本上完勝,因為好多檔都做唔到咁入味!2.鴨下巴-價勝比之王,因為佢每件$8,抵食夾大件,多肉又爽口彈牙,我見過有個阿叔黎特登買十幾件黎送酒飲,同埋通常都好早賣晒。3.鵝腎-鹵水鵝腎不單入味,而且非常之爽口,真係送啤酒送白粥都係一流之選,同埋佢入口有鮮味,唔係間間都鹵得到呢個口感!4.豬手-非常之大舊,好多肉,而且係好滑好好咬口,唔係果d鹵到過晒火,硬角角咁好難食果d,唯一唔好係因為豬手舊骨好大舊,佢計價錢係以重量為單位,咁舊骨都佔左大部分重量,所以就唔係咁抵食囉!以上四樣我覺得係必食,其
以上四樣我覺得係必食,其他就睇你自己既個人喜好啦!不過都係果句,個人口味不代表大眾口味,不喜勿插啦!
重有重點係呢間只做外賣,冇堂食架!