2016-10-21
中式既叉燒腸 鮮蝦腸 大家就食得多喇!潮州腸粉有無人食過呢?除左食物 依間小店員工同客人就好似一家人咁😆專賣潮州食物既餐廳唔多 今次係元朗見到有就幫襯下小店🍻我都係第1次食潮式腸粉😂#潮式腸粉 $40 賣相好靚 成朵花咁 腸粉都幾滑 裡面有生菜 芽菜同蝦亁仔 有幾重口感!個芡汁食唔出咩味 唔咸唔甜唔酸唔苦🙊#潮式醉香雞 試左一啖個汁😭強勁酒味😭不過又幾香既 鐘意酒既朋友會幾鐘意😂雞皮都幾滑 但雞肉就略嫌唔夠滑身 肉無乜酒味 #潮州反沙芋 鋪頭送比客人食💃依d真係小店先有既人情味 我以為會好甜 因為之前係酒樓食過 食到我即刻覺得有糖尿病😂但依個又唔多 食多幾舊都仲得 最多只係滯滯地😎#潮州炸豆腐 必食推介💃我第1次食到咁好食既炸豆腐👍個皮勁脆 豆腐唔係滑 係綿綿地嫁 幾驚喜!一d都唔油膩👍..潮式腸粉 (元朗)元朗鳳翔街69號建輝大廈地下5號舖
#潮式腸粉 $40 賣相好靚 成朵花咁
腸粉都幾滑 裡面有生菜 芽菜同蝦亁仔 有幾重口感!個芡汁食唔出咩味 唔咸唔甜唔酸唔苦🙊 #潮式醉香雞 試左一啖個汁😭強勁酒味😭不過又幾香既 鐘意酒既朋友會幾鐘意😂
雞皮都幾滑 但雞肉就略嫌唔夠滑身 肉無乜酒味 #潮州反沙芋 鋪頭送比客人食💃依d真係小店先有既人情味 我以為會好甜 因為之前係 酒樓食過 食到我即刻覺得有糖尿病😂但依個又唔多 食多幾舊都仲得 最多只係滯滯地😎 #潮州炸豆腐 必食推介💃
我第1次食到咁好食既炸豆腐👍個皮勁脆 豆腐唔係滑 係綿綿地嫁 幾驚喜!一d都唔油膩👍 .
潮式腸粉 (元朗)
元朗鳳翔街69號建輝大廈地下5號舖