2019-08-09
今次一家人一齊食飯,旺角呢個地方夠就腳,加上母親大人比較鍾意食中餐,於是係openrice 搵到呢間睇落好有鑊氣嘅餐廳!係旺角中心對面,都好方便,唯獨要行兩層樓梯,媽咪膝頭痛就比較辛苦同輪盡d,後尾發現原來有lift,不過係大廈for居民嘅$30 Ashai/支 用呢隻碗飲,我覺得唔係太方便先黎傳統鴨蛋煎蠔烙$86因為落左鴨蛋係入面,味道與一般雞蛋不一樣,而且唔會好油膩辣椒🌶️油幾香口!潮式炒飯$68炒飯幾出色,乾身,夠鑊氣,飯粒分明,但份量略嫌細左少少路邊炒米粉 $76呢個有驚喜,份量都大,夠乾身,好味!醬鹵雙併 $68揀左豬耳,豬腩肉,同一般食的鹵水不一樣,豬耳口感較淋身,不是爽脆果款,可能就係醬鹵名字的由來!腩肉太肥!石鍋紅燒醬香骨$88大概有9塊,幾好味!蝦醬啫秋葵 $72食到飯麵差唔多食少都未出,所以催佢先發現漏左單,今日唔多人,所以廚房都好快起到,筆者家姐特別喜愛秋葵,大家對這個秋葵都讚口不絕,唯獨就咁食餸,佢係蝦醬炒所以都幾鹹!埋單$570 抵食!
$30 Ashai/支 用呢隻碗飲,我覺得唔係太方便
先黎傳統鴨蛋煎蠔烙$86
因為落左鴨蛋係入面,味道與一般雞蛋不一樣,而且唔會好油膩
辣椒🌶️油幾香口!
潮式炒飯$68
炒飯幾出色,乾身,夠鑊氣,飯粒分明,但份量略嫌細左少少
路邊炒米粉 $76
呢個有驚喜,份量都大,夠乾身,好味!
醬鹵雙併 $68
石鍋紅燒醬香骨$88
大概有9塊,幾好味!
蝦醬啫秋葵 $72
埋單$570 抵食!