2024-01-26 60 views
北帝街多嘢食就係人都知🤭今次簡單快食咗個車仔麵, 發現佢幾款熱門小食都好好食🤤生炸香辣單骨雞翼真係即刻整,上枱仲熱辣辣~外脆內juicy,單骨就更加方便食😌炸手工韭菜餃係即叫即整,所以可以保持到外皮香脆,唔會已經林晒🤭韭菜香味好濃郁餡料好飽滿,可以配埋佢嘅泰式辣椒醬食🤤重料咖喱三寶,嗌嗰陣姐姐同我哋講個咖喱汁用咗50幾種材料製成,唔係死辣嘅咖喱味😎食落個咖喱味又真係同出面有啲唔同~水魷魚同牛柏葉就冇乜特別,但魚蛋真心正,非常爽口彈牙😆最後就係車仔麵😆佢嘅配料選擇好多🤤好多配料都唔係出邊經常食到嘅潮汕食物,例如有汕尾手工小米粿、汕尾馬駮豬肉丸、炸魷魚丸😆幾有特色~車仔麵嘅精髓一定係蘿蔔,佢嘅蘿蔔好清甜冇渣👍湯底而言,我哋覺得比較清淡,食完都唔會好口渴👍