2021-08-03 16 views
早排聽到朋友講起佢公司附近有一間新開嘅酒吧但係食潮州菜既,呢個組合都幾搞鬼下,於是呢個星期就約左佢去食飯啦。唔講唔知,聽侍應講原來呢間餐廳係有米之蓮名廚坐陣架!我即刻期望高咗!話梅車厘茄 $58上枱嗰陣有埋乾冰出晒煙嘅效果就知佢一定好冰涼啦!啱晒夏天食,食落酸酸地甜甜地,好開胃解渴。凍烏頭 $108平時食潮州菜都會食大眼雞,今次就試吓烏頭啦,我都好鍾意烏頭嘅。條魚已經幫你起咗骨,基本上你可以大啖大啖咁食魚肉,魚肉鮮嫩,佢跟個豆醬食落鹹鹹地,點少少醬已經好夠味。招牌白滷水海鮮拼盤 $1984款海: 海蝦,大墨魚,大蟶子,鮑魚真係未試過食白滷水配海鮮,呢個白滷水係餐廳自家調製嘅,估唔到配落海鮮到又幾夾啵。但唔係個個人都接受到白滷水嘅味道,佢另外有配一個泰式海鮮醬既,點呢個醬食都好味。當係多一個選擇。滷水鵝肉 $128個滷水汁整得幾好,鹹度適中,鵝肉半肥瘦,岩曬我食。滷水豆腐 $28以呢個價錢黎講,個份量真係好多!豆腐嫩滑。滷水蛋兩隻 $16啲蛋滷得好入味。

話梅車厘茄 $58

凍烏頭 $108

招牌白滷水海鮮拼盤 $198
4款海: 海蝦,大墨魚,大蟶子,鮑魚

滷水鵝肉 $128
個滷水汁整得幾好,鹹度適中,鵝肉半肥瘦,岩曬我食。
滷水豆腐 $28
以呢個價錢黎講,個份量真係好多!豆腐嫩滑。
滷水蛋兩隻 $16
啲蛋滷得好入味。