2024-08-17 112 views
又要係出動搵嘢食嘅日子,今次清清地食返啲粉麵。清湯牛筋腩河粉。這道菜的湯頭清澈見底,味道鮮美,牛筋和腩肉的搭配恰到好處,肉質軟嫩,河粉滑順。咖哩牛腩撈粗麵。濃郁的咖哩醬汁與牛腩的結合,讓粗麵吸收了豐富的味道,口感香濃,店主話粗麵用上鹼水麵味道比較好,鹼水同咖喱融合後麵會變成紅色,幾得意。豉油皇雞翼尖。這道菜的雞翼尖外皮香脆,肉質鮮嫩,豉油的調味恰到好處,十分下飯,絕對是開胃的好選擇。朋友點了紅豆冰。這款清涼的甜品讓我在炎熱的天氣中感到無比清爽,紅豆的香甜與冰沙的搭配,甜度適中。冬瓜茶消暑解渴,搭配各種美食都非常合適,唔會太甜,仲有冬瓜果肉添呀。
又要係出動搵嘢食嘅日子,今次清清地食返啲粉麵。

咖哩牛腩撈粗麵。

Type of Meal
Dinner