👣 DAMA👣 🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨 《We are DreAMA not a salted fish🐟! 》「我哋不做咸魚 只做嚐甜的追夢者 」DAMA係一間主打純素軟雪糕同健康輕食嘅店 軟雪糕同輕食都係無蛋奶成份😜所以對牛奶有敏感或者有乳糖不耐症嘅人都可以去放心食呀! 軟雪糕每日限定4️⃣隻口味可供選擇 店內設計富有藝術感有森林風花草牆🌿同畫得好靚嘅單人座 黎到一定要打卡啊📸! ⭐⭐牛油果燒烤醬素菜卷🥑🌯HKD$58⭐⭐ 呢個wrap超級足料 餡料塞得勁滿 入面有惹味燒烤醬配軟滑牛油果🥑同爽口素菜 上枱時微暖 墨西哥卷餅🫓咬落柔軟有少少煙韌 食完頗飽肚味道:🌕🌕🌕🌗🌑 價錢:💰💰 ⭐純素雪糕杯 👉🏻black hawaii竹炭可可椰子🥥HKD$38⭐⭐ 純素雪糕杯質感似雪芭 帶微微碎冰質感 竹炭只係令到顏色超黑 本身係無咩味 可可同椰子香味道好出好濃郁😙入口清新不膩 食完成嘴黑晒 🤣🤣味道:🌕🌕🌕🌗🌑 價錢:💰💰⭐⭐純素朱古力雞蛋仔 HKD$48⭐⭐ 我單叫純素朱古力雞蛋仔就係為了配搭純素雪糕杯 一齊食😝整杯純素雪糕杯擺落雞蛋仔到 變身為雪糕雞蛋仔杯 😎雞蛋仔原來

👣 DAMA👣

🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨

「我哋不做咸魚 只做嚐甜的追夢者 」

DAMA係一間主打純素軟雪糕同健康輕食嘅店
軟雪糕同輕食都係無蛋奶成份😜
所以對牛奶有敏感或者有乳糖不耐症嘅人都可以去放心食呀!
軟雪糕每日限定4️⃣隻口味可供選擇
店內設計富有藝術感
有森林風花草牆🌿同畫得好靚嘅單人座
黎到一定要打卡啊📸!

⭐⭐牛油果燒烤醬素菜卷🥑🌯HKD$58⭐⭐

⭐⭐純素朱古力雞蛋仔 HKD$48⭐⭐

我單叫純素朱古力雞蛋仔就係為了配搭純素雪糕杯 一齊食😝
整杯純素雪糕杯擺落雞蛋仔到 變身為雪糕雞蛋仔杯 😎
雞蛋仔原來係即叫即製
就算無用蛋 都做到外脆卜卜內煙韌 邊位焗得幾脆 中間唔會得空氣 😆
未食已聞到好香濃既朱古力味🍫
杯底有佈滿果仁同生果粒 例如有蘋果 士多啤梨 藍莓奇異果
啲配料比預期多😉

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:💰

⭐⭐迷你軟雪糕套餐Mini Cone Set (2個mini雪糕+飲品)HKD$68 ⭐⭐

榴槤軟雪糕筒🍦👉🏻榴槤味超級濃郁 似食緊真正嘅榴槤肉 質地好軟滑 🤣

開心果軟雪糕筒🍦👉🏻口味好特別 但開心果味唔算太濃 入口香滑軟綿

跟set叫了一杯抹茶燕麥拿鐵🍵(HKD$38) 👉🏻抹茶香配上燕麥奶的柔滑口感
最適合冬天飲暖胃☺️
但抹茶飲落帶少少粉末粗糙感