2011-10-14 44 views
Greyhound Café係ifc開舖,好多朋友都話要試,好似好巴閉咁~ 昨日咁啱係中環做嘢,於是捉埋同事仔一齊去tea一tea,試下係咪真係咁好食。 一去到就覺得好驚喜,因為環境好型,感覺年輕,半開放式設計好開揚。我同同事都鍾意香口食物,所以order咗佢地招牌單骨雞翼,同埋粟米蟹肉餅,當然唔少得一人一杯凍檸茶!單骨雞翼:細細隻咁,好香脆,又容易食,夜晚餸酒應該一流。粟米蟹肉餅:外貌普通,但食入口實在驚為天人,粟米味好濃,而且好脆,加埋甜酸醬食唔停口。凍檸茶:連啲冰都用檸茶來造,就算融咗味道都唔會變淡,唔怪得個個都話必試。兩個人食唔落其他嘢,但都特登問侍應攞咗本dessert menu來睇,見到d parfait好靚好想試;另外又見到佢地有早餐供應,有d賣相都幾特別,但好多都只限8-11am,希望下次有機會朝早過來中環順便試下。

單骨雞翼:細細隻咁,好香脆,又容易食,夜晚餸酒應該一流。
單骨雞翼
粟米蟹肉餅
$120 (Tea)
粟米蟹肉餅
單骨雞翼