2021-12-02 301 views
潮食 (乙明邨街市)地址: 沙田乙明邨街9號地下乙明邨街市2-3號舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹見到我個簡介都講咗我係好鐘意食雞蛋仔夾餅🧇嘅。以前最愛長洲阿婆雞蛋仔,不過無做喇。Follow 咗個雞蛋仔關注組見到個個勁讚,我都去潮聖潮食下先!地點起乙明村街市出面啲舖頭,地方唔大,都叫易搵。見到個舖面都好屋村feel,睇落都係賣啲普通嘢,撈麵呀燒賣魚蛋果啲。心諗,會有咩驚喜呀?所以無乜抱好大期望。見到個餐牌仲覺得雞蛋仔洗唔洗咁多款?!點知真係隱世小店,臥虎藏龍果隻!!!1️⃣豬柳蛋雞蛋仔($26)拎上手好熱!比一般一底雞蛋仔扁但實同重!我一咬落去!嘩!好好味‼️‼️‼️‼️每粒雞蛋仔都有豬柳肉粒,仲有黑椒,芝士同蛋起入面夾住,係大量芝士一啲都唔手緊果隻!如果同普通雞蛋仔比,佢係貴咗啲。不過呢個味道我覺得值回票價。尤其我呢啲唔食金拱門嘅人,食佢好似食咗兩個豬柳蛋漢堡咁多嘅分量!2️⃣抹茶紅豆($22)我太低估一個雞蛋仔嘅分量,所以無試到,友人食話ok。我覺得賣相都出色。下次一定要再黎試。整體好食指數:🤤🤤🤤🤤🤤(5/ 5)🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
潮食 (乙明邨街市)
地址: 沙田乙明邨街9號地下乙明邨街市2-3號舖

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

見到個餐牌仲覺得雞蛋仔洗唔洗咁多款?!
點知真係隱世小店,臥虎藏龍果隻!!!

1️⃣豬柳蛋雞蛋仔($26)

拎上手好熱!比一般一底雞蛋仔扁但實同重!
我一咬落去!嘩!好好味‼️‼️‼️‼️

2️⃣抹茶紅豆($22)

整體好食指數:🤤🤤🤤🤤🤤(5/ 5)

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

$25 (Tea)
  • 豬柳蛋雞蛋仔