2024-06-24 379 views
潮龍園由知道潮龍園開喺葵芳之後,都好期待佢哋快d裝修完,我就快d有得食,終於葵芳潮龍園喺4月15號開張,開張當日買咗外賣返屋企食,當時亂到九彩,外賣又錯,前幾日食堂食,已經無咁亂,只係亂咗凍檸檬茶變咗凍奶茶,要比d時間人哋適應,始終我心愛嘅潮龍園由荃灣食到元朗,依家再食埋葵芳,我應該做得代言人啦,哈哈,講笑!1.崩沙牛腩幼麵$50+凍鴛鴦$3(9.5/10)呢碗崩沙牛腩幼麵份量好多,崩沙牛腩大約有10舊,每一舊肥瘦不明,牛腩肉質軟淋唔痴牙,牛味算重,湯底係腩汁,相對啱啱開張果時湯底好咸,依家味道已經改善咗,再淡多少少就更好!凍鴛鴦:呢杯凍鴛鴦下午茶只係加$3,好滑略為帶少少酸!2.柱侯牛腩幼麵$35+凍奶茶$3(8.5/10)呢碗柱侯牛腩幼麵份量好多,牛腩比較偏瘦,大約有8舊,牛腩如果肥多少少就更好,牛味算重,湯底係腩汁,相對啱啱開張果時湯底好咸,依家味道已經改善咗,再淡多少少就更好!凍奶茶:呢杯凍奶茶夠香滑,茶味唔會好出,錯有錯著,原本係叫凍檸檬茶,拎錯咗凍奶茶都幾好飲!3.炸香酥魚皮$15(10/10)呢間葵芳潮龍園炸香酥魚皮係用保鮮袋袋住,保鮮得嚟又保持好脆,入面份量都唔少,每一
潮龍園

1.崩沙牛腩幼麵$50+凍鴛鴦$3(9.5/10)
凍鴛鴦:呢杯凍鴛鴦下午茶只係加$3,好滑略為帶少少酸!

2.柱侯牛腩幼麵$35+凍奶茶$3(8.5/10)

3.炸香酥魚皮$15(10/10)
呢間葵芳潮龍園炸香酥魚皮係用保鮮袋袋住,保鮮得嚟又保持好脆,入面份量都唔少,每一舊都炸得好香脆,每一舊長度大約有成年人手掌咁長,每一袋炸魚皮大約有10舊,全部炸魚皮都好完整,唔會壓碎哂,真心好正!

2人總共價錢$106

個人口味總評分:9.33/10

地址:葵芳興芳路177號葵芳廣場地下6號舖

#潮龍園 #葵芳好去處 #葵芳美食 #葵芳廣場 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 崩沙牛腩幼麵