1K
2021-10-09 408 views
今日放工去了深水埗賣電腦配件,行完一輪終於搵到,但陪伴嘅朋友就不停話肚餓,在這裡絕對唔擔心搵食,不過周圍都好多人,人氣旺的要排長龍但不是我杯茶,本想行返去西九龍中心搵食,但見到這間潮式口味嘅餐廳,朋友望望就不等我入去了,當然這裡都有我喜歡嘅選擇,打冷係主打,但餐廳亦有其他選擇,先點了個招牌炸蠔餅,再加個清湯牛腩河,同埋鵝片飯,轉個頭份招牌炸蠔餅先上枱,大大份,蠔餅炸得十分香脆之餘,用嘅蠔亦十分肥美,唔會因為炸後變乾變細,配埋個魚露一齊入口味道更出,十分出色好味!而這個清湯牛腩河都十分大碗,清湯牛腩十分軟熟之餘,牛味濃郁,入口啖啖肉,而清湯湯底亦都十分好味,配上軟滑嘅河粉,加上這裡秘製辣椒油真係十分刺激好味!鵝片飯亦十分大碟,一片片壘得十分整齊放在香軟嘅白飯上,鵝片入口肉質嫩滑軟熟,加埋個蒜泥醋,個鵝肉味道更佳!慢慢品嘗美食時見到店內有好多廚師同不同客人嘅合照,十分親切,店員亦好有禮貌,雖然唔係一間太大嘅店舖,但仍然可以給客人一個舒服嘅地方品嘗美食,我們都真係要珍惜!

Type of Meal
Dinner