2022-12-08
逛街路經厚福街的肉搏食堂🍚被那澎湃的肉盛丼所吸引,便內進試試看( •̀∀•́ )✧/🌟慢煮頂級牛肉盛丼200g $118先將生雞蛋拮穿,蛋汁滿佈超療癒的(*´ᵕ`ㅅ)♡ 疊得高高的薄片牛肉,肉質軟嫩,配上燒汁和酸忌廉,鹹甜中帶酸,十分開胃,牛魔王必食🙌🏻/🌟慢煮黑豚盛丼150g $98 黑豚肉山丘的中心,同樣盛載著一粒迷人蛋黃🤤難得地肉片唔怕太多脂肪,又完全唔怕鞋,淡淡肉香配邪惡的胡麻醬實在冇得輸吧( ˶˘꒳˘)/⭐️洋蔥湯隨飯奉上一碗洋蔥湯,清清甜甜也不錯👌🏻/🌟鹽燒三文魚頭 $58賣相兇猛的三文魚頭,以胡椒鹽簡單調味,附有三文魚鰭的位置,都幾多肉,肉質又肥美!/🌟抹茶拿鐵 $18⭐️紫薯拿鐵 $18熱飲抹茶拿鐵也很濃郁很不錯,略嫌甜左啲,下單記得叫少甜就好❗️紫薯拿鐵就奶味重少少,紫薯味唔算太突出(ૢ˃ꌂ˂⁎)/加一後合共$389,個人覺得於尖沙咀地區來說都十分抵食ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝) 而且肉量很充足,外食補充蛋白質一流💪🏻
🌟慢煮頂級牛肉盛丼200g $118
燒汁和酸忌廉,鹹甜中帶酸,十分開胃,牛魔王必食🙌🏻
🌟慢煮黑豚盛丼150g $98
⭐️洋蔥湯
隨飯奉上一碗洋蔥湯,清清甜甜也不錯👌🏻
🌟鹽燒三文魚頭 $58
🌟抹茶拿鐵 $18