2022-09-25
————————————————————————St. Barts地址:Shop 1, G/F, Retail Block of Mount Pavilia, 663 Clearwater Bay Road, Sai Kung西貢清水灣道663號傲瀧零售大樓地下1號舖想享受一個休閒既星期日下午,來清水灣收藏已久的St. Barts就岩曬啦,冇預約既就要做outdoor位置,不過好在不算太熱,outdoor更是被樹同唔同植物環繞住🌴🌿,陽光曬到身上暖洋洋,有度假的感覺~ 🟠推薦食物🔹Apple crumble🍏($95): 熱辣辣上場,鬆脆香軟,搭配埋雪糕,冰火兩重天,肉桂味非常濃,d粒粒增加口感,成個combination好正🔸Ultimate Wagyu Beef Burger 和牛漢堡配薯条🍔🍟($195):料非常足,牛肉肉汁同蛋汁令到個包好濕潤,問埋你要唔要share,share既會幫你切開兩半上,方便享用,搭配的薯條不過不失但分量搭救,搭配埋番茄醬成為chit chat小食🔹Cocktail – Mermaid Coladas🍹($85):顏色很可愛,易入口,和食物也很搭,拍照
St. Barts
西貢清水灣道663號傲瀧零售大樓地下1號舖
🟠推薦食物
🔹Cocktail – Mermaid Coladas🍹($85):顏色很可愛,易入口,和食物也很搭,拍照也超美的
🟡不推薦食物
🔹北京烤鴨卷餅($190):濃縮左既北京烤鴨薄餅,醬料可以自己調配,賣相精緻味道尚可但分量較細了🫥
🟠員工
Nice,不過餐廳位置較大,員工人數有限,坐在outdoor位置要員工見到就要少少靠彩數啦😲
🟡環境
非常relax,唔限時,想坐幾耐都得,indoor同outdoor環境都好正呀🌴🌿🌴
🟠總評分(6.5/10)
💰$300-400/person
另有加10% 服務費