2020-07-29 1303 views
Lifetastic糕點靈感來自澳洲,佢哋嘅糕餅師早幾年到訪當地發現呢份美味,再經過不斷的嘗試和改良,令糕點更貼近香港人口味,並係2016年於西環開業,至今已經擴展到香港幾個地區。就算冇得去旅行,我哋都可以試到澳洲嘅味道!。。🔘尋梅踏雪 Watermelon Lychee Cake (4人份) | $340評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 荔枝肉鋪滿蛋糕面頭,為蛋糕帶來香甜清新嘅感覺。中層用上西瓜,適當地中和左荔枝嘅甜味,令蛋糕甜而不膩。而最下層係杏仁餅底,脆口既感覺令口感更有層次。蛋糕用上玫瑰忌廉,每一啖都清香撲鼻。。。🔻可在官方網站預訂蛋糕🔻西環、銅鑼灣、尖沙咀、荃灣都有分店🔻西環店較接近香港大學站🔻可堂食high tea🔻不過疫情期間,記得盡量stay home呀!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️IG: sumbafoodieshk

尋梅踏雪

評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔻可在官方網站預訂蛋糕
🔻西環、銅鑼灣、尖沙咀、荃灣都有分店
🔻西環店較接近香港大學站
🔻可堂食high tea
🔻不過疫情期間,記得盡量stay home呀!
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
IG: sumbafoodieshk