2020-03-09 715 views
澳洲澱堂級品牌🏄🏻‍♂️Deus Ex Machina🏄🏻‍♂️ 首次於 i.t. orange forest 設立 Deus Cafe (意指day-us)☕,店內牆壁塗鴉由獨立藝術家設計,延續一貫休閒風格。Deus Cafe 主打澳洲健康輕食🥗,食材天然優質👍🏼,仲有多款人手沖泡既香濃有機咖啡選擇☕。.🥞法式鮮果多士💲72貌相非常吸引😍📸,法式麵包食落感覺似西多士,外皮沾了蛋漿煎至金黃色,好鬆軟香口,鮮奶油另上非常體貼,可以自己調教份量,仲配有楓糖漿伴碟🍯,鮮果粒粒有士多啤梨🍓藍莓💙哈密瓜🍈橙🍊,每款都好鮮甜👍🏼。.🥗脆魚柳豆腐沙律💲79脆魚柳係雪魚來的,但完全無雪藏味😃👍🏼,因爲冇哂豆腐供應,所以佢俾多左魚柳代替 (仲好😝),沙律菜用左牛油果醬去調味,食落味道好似nachos果款😍。一碗沙律份量都唔少,健康又果腹。.🍎蘋果丹麥包💲24酥皮牛油味幾香,都算鬆化,甜甜地既蘋果餡料份量足夠😋。.☕朱古力咖啡 (凍)💲39好香濃既咖啡豆味,奶既份量剛好,口感非常順滑😋,但朱古力味唔夠出。.🍋檸檬草薑茶💲28檸檬味好清新,薑味突出得黎又唔會太辣,飲一啖有種好提神 好fresh既感覺🤩。————

🥞法式鮮果多士💲72
法式鮮果多士
🥗脆魚柳豆腐沙律💲79
脆魚柳豆腐沙律
🍎蘋果丹麥包💲24
蘋果丹麥包
酥皮牛油味幾香,都算鬆化,甜甜地既蘋果餡料份量足夠😋。
☕朱古力咖啡 (凍)💲39
朱古力咖啡 (凍)
🍋檸檬草薑茶💲28
檸檬草薑茶
————————————————
價錢:💲242 / 2ppl
味道:😋😋😋😋😋
環境:✨✨✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
賣相:📸📸📸📸📸
等待:0 mins (7pm)
回頭率:65%
📌 餐廳面積不大,設於服裝店旁,裝修設計都文青feel,不花巧 好舒服💕

2020-03-08
$120 (Dinner)
法式鮮果多士
脆魚柳豆腐沙律
蘋果丹麥包
朱古力咖啡 (凍)
檸檬草薑茶
  • 朱古力咖啡(凍)