2021-01-22 67 views
係炮台山同北角中間既月園街,岩岩有間新既咖啡店開張,雖然係橫街,但其實都唔難搵聽說老闆係澳洲回流返港的,咖啡店係用澳洲出品既Elementary Coffee Roasters 咖啡豆,一於將澳洲咖啡既風味帶埋返黎香港Cappuccino咖啡豆係巴西 & 哥倫比亞既混合豆,加入奶後味道唔會太酸,味道平衡做得不錯,奶亦都打得好綿滑,好飲彩虹卷蛋蛋糕因為製作需時,所以係每日限量發售的見到件彩虹卷蛋令我諗起澳洲景點彩虹小屋🤭,入面既cream好幼滑,卷蛋亦都新鮮鬆軟,甜度適中,配咖啡真係一流呢個時勢香港人都分分選擇離開,但老闆卻選擇回流返港,呢份對香港既熱誠同勇氣已經值得支持👍🏼

彩虹卷蛋蛋糕
因為製作需時,所以係每日限量發售的